Bernadeta Natonek jako właściciel Herbaciarnio-Kawiarni Galicja realizuje projekt pn. „Rozwój działalności Herbaciarnio-Kawiarni Galicja o dania lunchowe oraz usługi cateringu słodkich i wytrawnych przekąsek w Jaworznie w Regionie 4”. Projekt uzyskał dofinansowanie w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego).
Wartość przedsięwzięcia: 439.353,90zł
Kwota wsparcia z UE: 321.478,45zł
Głównym celem przedsięwzięcia przygotowanie przedsiębiorstwa na ograniczenie skutków kolejnych potencjalnych sytuacji kryzysowych. Celem dodatkowym jest zwiększenie pozycji konkurencyjnej poprzez rozwój i dostosowywanie się do zmieniających się oczekiwań klientów.
W wyniku realizacji projektu zostanie rozszerzona dotychczasowa oferta o dania lunchowe i wytrwane oraz wprowadzone zostaną usługi cateringu słodkich i wytrawnych przekąsek.
W ramach projektu zostanie zakupione nowoczesne wyposażenie gastronomiczne dla tworzonego zaplecza kuchennego w kawiarni. Zostanie zmieniona zabudowa meblowa bufetu. Zostaną także zamontowane urządzenia klimatyzacyjne z odzyskiem ciepła z kuchni.
Kawiarnia zyska nowy system audiowizualny, zastawę stołową, kasę fiskalną z modułem gastronomicznym
Do świadczenia usług cateringowych zostanie zakupiona zgrzewarka do tacek, meble do obsługi cateringu, pojemniki do transportu żywności wraz z wózkiem.
Pracownicy kawiarni zyskają nowa wiedzę w ramach dedykowanych szkoleń, a właściciel firmy z przeprowadzonej analizy modelu biznesowego będzie mógł wprowadzić działania pozwalające na zwiększenie swojej pozycji konkurencyjnej.
W wyniku realizacji projektu klienci Herbaciarnio-Kawiarni Galicja zyskają znacznie szerszą ofertę świadczonych usług, która zostanie dostosowana do zmieniających się potrzeb i sytuacji na rynku Horeca.